torstai 31. toukokuuta 2012

Tylsä kuin tiskirätti






Ohhoh mikä projekti! Tän langan kutominen oli kyllä yhtä tuskaa, mutta virkkaukseen sopi kyllä sitten mainiosti. Alimmassa rätissä helmineuletta, toisessa pylväitä ja raidat välillä takasilmukasta tehtynä, kolmas olikin sitten mallia Vanha Wien+omaa räpellystä reunassa.

Testaukseen käyttökelpoisuuden mukaan pääsevät nämä kapistukset nyt sitten heti. Jotenkin vähän lässähtänyt olo näitten jälkeen. Kaikki ajatukset, ekologisuudesta ja mukavuudesta on jotenkin aivan kaikonneet, kun kattelee lopputulosta. Ja kuvienkin ottaminen yhtä tuskaa.. Liekö tenttilukemisen ahdistus, joka iskee päälle, mutta seuraavaksi mä haluun tehdä jotain kivaa, joka myös näyttää hyvältä!  Mielellään värikästä!

Kesälaitumille siis..

perjantai 25. toukokuuta 2012

Afrikan kukka mummotyyny :)



Tässä täytyy nyt olla yksi mukavimmista töistä mitä olen vähään aikaan tehnyt! Afrikan kukan ohje oli helppo ja todella mukava tehdä. Sitten kun olin innostunut niiden tekemisestä tällä väri yhdistelmällä, olikin aika miettiä mitä kummaa niistä voisi tehdä. Armottoman googlauksen jälkeen päädyin yrittämään tyynyä.


Seuraava ongelma muodostuikin miten kummassa niistä saisi tehtyä ympyrän muotoisen kappaleen. Parhaaksi menetelmäksi osoittautui yritys ja erehdys. Kokeilin ensin toteuttaa homman pelkillä pylväillä, mutta eihän sillä tullut saavutettua pyöreää muotoa. Purkamisen ja pähkäilyn jälkeen päädyin hakemaan korkeautta lisää kaksois- ja kolmoispylväillä. Eli korkeuden vaihtelut reunassa on tehty käyttäen piilosilmukoita ja kiinteitä silmukoita sekä eri korkuisia pylväitä tarpeen mukaan. Ja ihan hyvän näkönen siitä loppujen lopuksi tulikin, vaikka ite sanonkin :)


Tyynyn toinen puoli on tehty ihan tavallisella ympyrän ohjeella ja nyt tyynyn voi vaihtelun vuoksi kääntää myös toisin päin. Ensimmäiset kommentit ympäristöstä olivat, että samanlainen tyyny on viimeksi nähty mummolan sohvalla 80-luvun alussa! Aivan loistavaa! Mä täytin kolme viikkoa sitten 30 ja heti ilmassa on mummoutumisen merkkejä!

Mikä teki tästä tyynystä niin mukavan tehdä on ylipäätänsä virkkaamisen helppous. Kutoessa yhden silmukan tippuminen voi olla katastrofi tai purkaminen pilata koko työn. Virkatessa purkaminen on suorastaan terapeuttista! Silmukat pysyy hallussa ja aina voi tehdä uudestaan. Tämäkin tyyny lähti yhdestä visiosta, ja tekemisen ja purkamisen kautta päästiin lopulta lopputulokseen johon voi olla tyytyväinen! Virkkaaminen on oikeasti aivojumppaa parhaimmasta päästä!

Lisää mummotyynyjä :)




Tämä tuli nyt sitten tehtyä vielä joululahjaksi äidille. Samalla reseptillä ja homma sujui ihan mallikkaasti muistin varassa..

Ehkä vielä sitten joskus lisää..

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Äitienpäivä




Äitienpäivää tulee parhaiten vietettyä, kun tilaa itselleen lahjat ajoissa :) Eli tuli toisen blogin innoittamana tilattua kierrosmerkit, tai siis melkein kasa niitä. Nämä merkit on sitten kutomiseen tarkoitettu, eikä oikeestaan vielä ratkassu mun kierrosmerkki ongelmaa virkkauksessa ollenkaan. En meinaan mitenkään jaksais amigurumeissa laskea koko ajan niitä silmukoita ja se lanka tuppaa jostain syystä unohtumaan siirtää.. Niiskuneiti pikkurasia on tullut löydettyä aikaisemmin ja nyt sille tuli siis ihan käyttöäkin. 



Omallee äidilleni en vain yksinkertaisesti ehtinyt tekemään muuta kuin tälläisen pikkusydämen maskotiksi. Kokoa sydämellä löytyy ehkä n. 3 senttiä, eli koolla se ei ole pilattu. Sopii siis vaikka käsilaukun pohjalle onnea tuottamaan. Lankana tässä minikerät, jotka kuulemma on tehtaalta loppu! Just kun aloin pitää sen tunnusta, niin tuli seinä vastaan. Tyypillistä!

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Vihdoin ja viimein korit!






Olipas ihanaa, kun vihdoin ja viimein sain toteutettua jo ehkä hieman "ei niin trendikkään, mutta tuiki tarpeellisen" kori haaveeni. Ja nämä korit menivät suoraan käyttöön lankojen säilytykseen. Ihan täydellisen kokoisia säilyttää yhden projektin lankoja. Korit on tehty Novitan Tuubi langasta ihan perusohjeella. Kokeilin mä toiseen niistä simpukka reunusta, mutta ei se vaan toiminut.

Ruudut onkin sitten seuraava projekti, josta en nyt oikein ole varma mitä siitä tulee. Ohjeen olen ottanut kirjasta: 200 virkattua ruutua ja sieltä se on tehty värejä hieman muunnellen Suklaarasia nimistä ruutua. Erittäin helppo tekoinen, mutta aika kivan näkönen. Saa nyt sitten nähdä mitä noista sais aikaseksi..


Tunnisteet