sunnuntai 19. elokuuta 2012

Sateenkaaria pojalle myös!



Jämälankaprojekti pääsi hieman kohti tavoitettaan, kun pojalle valmistui raitalangasta tälläset sateenkaarisukat. Kantapäässä olen nyt ihastunut vahvistettuun malliin, ja reiät nilkan kohdalla ovat hävinneet. Eli edistystä silläkin saralla. Mitäköhän tosta lopusta jämälangasta vielä keksisi?

perjantai 17. elokuuta 2012

Syksyä odotellessa..




Huovuttaminen on mulle ollut ihan tuntematon kokemus, joten olen oikein tyytyväinen kokeilun tuloksiin. Aluksi ajattelin tehdä jonkun helpon työn, joten teinkin sitten tälläiset huovutet lapaset. Muutama niksikin tuli opittua tän reissun varrelta, kuten että peukaloon pitään harsia muovipussin palanen huovutuksen ajaksi, ja että erityisesti paukaloa kannattaa muotoilla märkänä pitemmän aikaa kädessä. Ja pari muutakin kikkaa tuli opittua, mutta ihan kivat näistä tuli ja ehdottomasti aion käyttää ensi talvena näitä lapasia.





Talven varalle tuli neulottua taas uudet polvisukat vanhalla samalla ohjeella. Aika veikeät sateenkaari villasukat saikin alkunsa harharetkestä Prisman lankahylylle. Aika villin väriset näistä sitten lopultakin tuli, ja nyt nurkkiin jäi vielä lojumaan aika kasa aivan järjettömän hintaista lankaa, jolle pitäisi kehitellä jotain järkevää puuhaa. Raitalangat on siitä vaikeita, että tästä langasta ei mitään leveää voi tehdä tai raidoista ei ole tietoakaan, ja virkattuna on ihan sekasorron näkönen lopputulos. Noh, eiköhän sitä keksimällä keksi jotain..

lauantai 4. elokuuta 2012

Yksinkertainen on kaunista - virkatut tossut





Tossut on kyllä ihania, joten toiset oli pakko tehdä heti perään. Syynä oli myös toive saada kulutettua langat nopeasti uusien luomusten tieltä. Suunnitteilla jo vaikka mitä ensi talveksi ja syksyksi. Syksy nimittäin on haikeana mun mielessäni jo nyt. Heinäallergikkona syksy on väriloistoineen mun suosikki vuodenaika, joka pelastaa kesän kutinoista ja auringosta kärsivän mielen.

Mutta tällä kertaa lanka, sen tuntu sormissa ja bambupuikoilla johtivat mut tekemään tästä puuvillalangasta tiskirättejä. Mä yritin kaikenlaista kikkailua eri kuviolla, mutta parhaalta mun silmissäni vaan näytti yksinkertainen aina oikein kuvio ilman mitään reunuksia.

Tossut olikin sitten maailman helpoimmalla ohjeella tehty. Muuten noudatin ohjetta kokonaan, mutta toteuksen tein kaksoispylväillä. Tämä tosin johtui väsymyksen aiheuttamasta "lost in translation"- tilanteesta, koska pylväs on englanniksi double crochet (dc), joka mun väsyneessä mielessä kääntyi kaksoispylvääksi. Mutta kaksoispylväs on tunnetusti laiskurin paras apulainen, nopean tuloksensa takia, joten ihan kivan näkönen tossuista tuli näinkin.

Ohjetta en noudattunut orjallisesti vaan yleinen idea on lainattu täältä: Tossut. Silmukka määrää aloitellessa muokkasin vähän oman langan paksuuden mukaan, ja kierroksen vaihtumiskohdan aion tulevaisuudessa tossuja tehdessä piilottaa tossun alapuolelle, vaikka siitä yksi langan katkaisu sitten tuleekin.




Tunnisteet