perjantai 25. toukokuuta 2012

Afrikan kukka mummotyyny :)Tässä täytyy nyt olla yksi mukavimmista töistä mitä olen vähään aikaan tehnyt! Afrikan kukan ohje oli helppo ja todella mukava tehdä. Sitten kun olin innostunut niiden tekemisestä tällä väri yhdistelmällä, olikin aika miettiä mitä kummaa niistä voisi tehdä. Armottoman googlauksen jälkeen päädyin yrittämään tyynyä.


Seuraava ongelma muodostuikin miten kummassa niistä saisi tehtyä ympyrän muotoisen kappaleen. Parhaaksi menetelmäksi osoittautui yritys ja erehdys. Kokeilin ensin toteuttaa homman pelkillä pylväillä, mutta eihän sillä tullut saavutettua pyöreää muotoa. Purkamisen ja pähkäilyn jälkeen päädyin hakemaan korkeautta lisää kaksois- ja kolmoispylväillä. Eli korkeuden vaihtelut reunassa on tehty käyttäen piilosilmukoita ja kiinteitä silmukoita sekä eri korkuisia pylväitä tarpeen mukaan. Ja ihan hyvän näkönen siitä loppujen lopuksi tulikin, vaikka ite sanonkin :)


Tyynyn toinen puoli on tehty ihan tavallisella ympyrän ohjeella ja nyt tyynyn voi vaihtelun vuoksi kääntää myös toisin päin. Ensimmäiset kommentit ympäristöstä olivat, että samanlainen tyyny on viimeksi nähty mummolan sohvalla 80-luvun alussa! Aivan loistavaa! Mä täytin kolme viikkoa sitten 30 ja heti ilmassa on mummoutumisen merkkejä!

Mikä teki tästä tyynystä niin mukavan tehdä on ylipäätänsä virkkaamisen helppous. Kutoessa yhden silmukan tippuminen voi olla katastrofi tai purkaminen pilata koko työn. Virkatessa purkaminen on suorastaan terapeuttista! Silmukat pysyy hallussa ja aina voi tehdä uudestaan. Tämäkin tyyny lähti yhdestä visiosta, ja tekemisen ja purkamisen kautta päästiin lopulta lopputulokseen johon voi olla tyytyväinen! Virkkaaminen on oikeasti aivojumppaa parhaimmasta päästä!

Lisää mummotyynyjä :)
Tämä tuli nyt sitten tehtyä vielä joululahjaksi äidille. Samalla reseptillä ja homma sujui ihan mallikkaasti muistin varassa..

Ehkä vielä sitten joskus lisää..

2 kommenttia:

  1. Millä langalla nämä mummot on tehty?

    VastaaPoista
  2. Virheä-pinkki on tehty Novitan Miamilla, koukku oli muistaakseni 3,5 ja harmaa-pinkki taasen perus 7-veikallla ja koukku sama 3,5.

    Sillä mitä marketin hyllyltä löytyy :)

    VastaaPoista

Tunnisteet