lauantai 21. huhtikuuta 2012

Lauantai ja Siili Suhonen


Pannari

2 dl vehnäjauhoja
0, 75 dl sokeria
0,5 teelusikallista leivinjauhetta
0,5 teelusikallista vaniljasokeria
0,5 teelusikallista suolaa 
4 dl maitoa
1 luomu kananmuna
50 g sulatettua margariinia, voita tai öljyä


Tässä on kyllä meidän pojan ehdoton viikonloppu suosikki ja äitihän tekee. Ohje on otettu kotikokin sivuilta ja muokattu kahdelle hengelle sopivaksi. Parasta tulee kun laittaa ruokaöljyä sillä lailla silmämääräisesti lorautettuna. Originaalin ohjeen löytää täältä Maailman paras pannukakku. Ite olen ostanut vielä oikein pannukakun tekoon teflonpinnotteisen vuuan, jotta annoskoko ei ole liian suuri. Päälle meillä laitetaan ehdottomasti mansikkahilloa ja syödään muumilautaselta. 









 Perjantai iltana sai alkunsa myös tämä siili, jonka ohje on kirjasta: Virkkaa amigurumi. Tarkotuksena olisi, että siili pääsisi hoitelemaan neulatyynyn virkaa, ettei neulat aina olisi kateissa sohvan uumenissa. Poika tuli kuitenkin heti aamusta kyselemään uuden ötökän nimeä, ja varmaan siili saa olla ihan leluna kunnes uutuuden viehätys kuluu hiukan.

Muuten on kyllä virkkaamisen suhteen pientä turhautumista aistittavissa. Ostin tässä pari viikkoa sitten uuden kirjan: 200 virkattua ruutua. Olen nyt tällä viikolla yrittänyt iltaisin siitä jotain virkatakin, mutta joko mulla on vääränlaista lankaa tai sitten jotenkin ihan väärä tyyli. Tulos ei ole yhtään niin tiiviin näköistä, kuin kirjan kuvissa. Täytyy välillä laittaa kirja sivuun ja keskittyä muuhun. No, ensi viikon tenttiä odotellessa on ehkä parempikin näin..



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tunnisteet